Abonnement vs Sim Only

In de huidige maatschappij zijn consumenten steeds bewuster van de prijs van een product of dienst, het is dan ook niet vreemd dat u als consument graag een zo laag mogelijke prijs betaald voor een abonnement, mobiele telefoon of smartphone. Dan staat er altijd de moeilijke keuze voor u of u moet kiezen voor een abonnement met een telefoon erbij of een Sim Only en dus zonder telefoon. Wat is nou eigenlijk voordeliger?

Wat is goedkoper?

Als u een abonnement afneemt bij een provider krijgt u er een telefoon bij. Door middel van promotie proberen zij u over te halen voor een bepaald gunstig abonnement te kiezen, maar is dit abonnement dan wel goedkoper dan een Sim Only, waarbij u zelf een telefoon aanschaft. De telefoon die u kiest bij een abonnement is altijd nieuw. Dus u betaalt dan buiten uw bundel (belminuten, mobiele data enzovoort) ook nog eens voor een nieuwe telefoon. Het voordeel hiervan is dat u niet in een keer een nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen, maar zo worden u maandelijkse vaste lasten wel een stuk hoger. Een Sim Only is veel voordeliger als u geen nieuwe telefoon hoeft te kopen of een 2e hands telefoon koopt van bijvoorbeeld een familielid. Zo kunnen verschillende zaken bepalen wat voor u het voordeligst is.

Mocht u wel een nieuwe telefoon willen dan is vergelijken het beste wat u kunt doen. Ga op internet opzoek naar vergelijking sites voor mobiele abonnementen od sim only vergelijker of bereken zelf of een Sim Only goedkoper is dan een abonnement. In gevallen van grote providers zult u zien dat u met een abonnement vaker goedkoper uit bent dan met een Sim Only. De kleine providers hebben vaker een goedkoper Sim Only abonnement. Nogmaals, het beste wat u dus kunt doen is vergelijken.

Terug naar Telefoon