Abonnement vs Sim Only

In de huidige maatschappij zijn consumenten steeds bewuster van de prijs van een product of dienst, het is dan ook niet vreemd dat u als consument graag een zo laag mogelijke prijs betaald voor een abonnement, mobiele telefoon of smartphone. Dan staat er altijd de moeilijke keuze voor u of u moet kiezen voor een abonnement met een telefoon erbij of een Sim Only en dus zonder telefoon. Wat is nou eigenlijk voordeliger?

Wat is goedkoper?

Als u een abonnement afneemt bij een provider krijgt u er een telefoon bij. Door middel van promotie proberen zij u over te halen voor een bepaald gunstig abonnement te kiezen, maar is dit abonnement dan wel goedkoper dan een Sim Only, waarbij u zelf een telefoon aanschaft. De telefoon die u kiest bij een abonnement is altijd nieuw. Dus u betaalt dan buiten uw bundel (belminuten, mobiele data enzovoort) ook nog eens voor een nieuwe telefoon. Het voordeel hiervan is dat u niet in een keer een nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen, maar zo worden u maandelijkse vaste lasten wel een stuk hoger. Een Sim Only is veel voordeliger als u geen nieuwe telefoon hoeft te kopen of een 2e hands telefoon koopt van bijvoorbeeld een familielid. Zo kunnen verschillende zaken bepalen wat voor u het voordeligst is.

Mocht u wel een nieuwe telefoon willen dan is vergelijken het beste wat u kunt doen. Ga op internet opzoek naar vergelijking sites of bereken zelf of een Sim Only goedkoper is dan een abonnement. In gevallen van grote providers zult u zien dat u met een abonnement vaker goedkoper uit bent dan met een Sim Only. De kleine providers hebben vaker een goedkoper Sim Only abonnement. Nogmaals, het beste wat u dus kunt doen is vergelijken.

Terug naar Telefoon