Bespaar op mobiele kosten

Mobiele kosten zijn tegenwoordig redelijk hoog. Het is een aspect van uw vaste lasten waar u zeker op kunt besparen om zo per maand, maar zeker per jaar een mooi bedrag aan over te houden. Meestal wordt u door een provider overgehaald voor een duurder abonnement te kiezen of voor het nieuwste toestel te kiezen, wat u simpelweg nog niet nodig heeft. Op deze pagina helpen wij u met het besparen op uw mobiele kosten.

Toestel

Om te beginnen is daar het toestel. U hoeft niet elk jaar de nieuwste telefoon aan te schaffen. Als dit is wat u wilt, is dat prima. Als u wilt besparen dan zijn er veel goedkopere opties. Bij het aanschaffen van een abonnement met een telefoon kunt u er voor kiezen een ouder toestel te kiezen. Dan hoeft u maandelijks al veel minder te betalen dan bij een nieuw toestel. U kunt ook kijken naar een 2e hands telefoon of een toestel overnemen van een familielid. Een andere optie is een refurbished toestel kopen. Wat houdt dit in? U koopt eigenlijk een 2e hands telefoon, maar dan wel bij een erkende verkoper. Als voorbeeld nemen wij een iPhone. Iemand levert zijn oude toestel in voor een nieuwe. Wat Apple dan doet is dit apparaat volledig nakijken en weer verkopen onder de naam ‘refurbished’. U koopt dan een telefoon die gebruikt is met garantie en een stuk goedkoper.

Abonnement

Mag u eindelijk uw abonnement verlengen? Doe dit niet direct. Ga eerst verschillende abonnementen vergelijken. Misschien biedt een andere provider u wel een goedkopere optie aan. Op internet zijn verschillende vergelijkingsprogramma’s te vinden. Bedenk ook goed welke bundel u gaat aanschaffen. Zorg ervoor dat u wel voldoende internet en belminuten heeft. Over een bundel heengaan is duurder dan een iets duurdere bundel aanschaffen, maar ga niet een te grote bundel aanschaffen. Dan gooit u eigenlijk geld weg, omdat u niet uw volledige bundel gebruikt. Bij sommige providers is het zelfs zo dat u uw overgebleven minuten en internet mee mag nemen naar de volgende maand. Hier moet u dus een goede afweging inmaken. Wat hierbij handig kan zijn is u aan te sluiten bij een provider waar u tussendoor uw bundel kunt veranderen. Een handige tip die wij u nog mee kunnen geven is om zoveel mogelijk gebruik te maken wifi.

Terug naar Telefoon