Bespaar op water

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de huidige samenleving. Er zijn verschillende manieren waarop u zelf uw steentje kunt bijdragen aan deze duurzaamheid. Zo kunt u bijvoorbeeld slimmer omgaan met het gebruik van water. Door middel van de volgende vijf tips om zuiniger met water om te gaan, kunt u bijdragen aan een duurzamere samenleving én bespaart u op uw jaarlijkse waterkosten. 

Tips om te besparen op water

 1. Beperk uw douchetijd
  Dagelijks wordt er een heleboel water gebruikt tijdens het douchen of het nemen van een bad. Doordat veel mensen zich dagelijks douchen, is dit een eenvoudige manier om te besparen op uw watergebruik. Door uw douchetijd in te korten met enkele minuten, verbruikt u veel minder water!
 2. Gebruik een afwasteil
  Waar veel mensen de voorkeur geven aan het gebruiken van een vaatwasser, is het feit dat u enkele voorwerpen liever met de hand afwast. Het is aan te raden om hierbij gebruik te maken van een afwasteil in plaats van dit te doen onder stromend water. Door gebruik te maken van een afwasteil vangt u het water op en kunt u dit vervolgens voor meerdere voorwerpen gebruiken. Dit is uiteraard veel duurzamer dan het verspillen van het stromend water. 
 3. (Her)gebruik het water uit de waterkoker
  Waar veel mensen het overgebleven water uit de waterkoker weggooien, kunt u dit water ook (her)gebruiken voor andere doeleinden. Zo kunt u het water bijvoorbeeld gebruiken om de planten water te geven. Dat is goed voor uw planten, voor uw portemonnee en voor het milieu.
 4. Gebruik niet onnodig veel glazen
  Mensen pakken geregeld een nieuw glas wanneer zij meerdere keren per dag iets te drinken pakken. Hierdoor zal er meer afwas in de vaatwasser moeten en zal deze sneller aangezet worden. Door de hele dag hetzelfde glas te gebruiken voorkomt u dat de vaatwasser onnodig vaak aangezet moet worden en hierdoor bespaart u op uw watergebruik.
 5. Gebruik geen water om bevroren eten te ontdooien
  In plaats van warm water te gebruiken om uw bevroren eten te ontdooien, kunt u uw eten ook ontdooien door het enige tijd in de koelkast te leggen. Zo zal u niet onnodig water verspillen. 

 

Terug naar Financieel