De opkomst van refurbished

Refurbished wordt steeds populairder en dit is niet zo gek, want een refurbished product is vele malen goedkoper dan een nieuw product in de winkel. Vandaag zullen wij ons voornamelijk focussen op refurbished elektronica. Wij zullen je alles vertellen over de komst van refurbished en wat refurbished precies inhoudt.

Betekenis refurbished

Refurbished is altijd een bekende term geweest in de IT-wereld en betekent letterlijk gereviseerd. Refurbished elektronica is vaak afkomstig uit het bedrijfsleven of restvoorraden. Denk hierbij aan laptops, smartphones en tablets. Deze producten zijn in goede staat en verdienen een tweede leven. Refurbished producten worden grondig gecontroleerd voordat ze weer opnieuw worden aangeboden. Ben je op zoek naar een iPhone, zoals de iPhone 13 en wil je graag een goede deal? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar een refurbished iPhone 13. Een refurbished iPhone 13 is vele malen goedkoper dan een nieuwe iPhone in de winkel. En dit maakt het natuurlijk aantrekkelijk voor de consument.

Help het milieu een handje mee

Refurbished elektronica is niet alleen goedkoper dan nieuwe elektronica in de winkel. Maar ook nog eens beter voor het milieu. Bij het produceren van elektronische producten komen er schadelijke stoffen vrij die niet goed zijn voor mens, dier en natuur. Kies je voor refurbished elektronica, dan zorg je samen met andere refurbished kopers voor minder CO2-uitstoot. Het verminderen van CO2-uitstoot is belangrijk om het klimaat te beschermen. We zien steeds vaker extreme weersomstandigheden die grote effecten hebben op onze aarde. De opwarming van de aarde leidt tot het smelten van het ijs op de Noord- en Zuidpool en het oplopen van het waterniveau. Door de CO2-uitstoot te verminderen help je het milieu dus ook een handje mee.

Hoe betrouwbaar is refurbished

Refurbished wordt vaak verward met tweedehands. Terwijl tweedehands niet hetzelfde is als refurbished. Een refurbished aanbieder controleert alle producten op defecten. Mocht het nodig zijn worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Zo wordt er gekeken naar de camera, het besturingssysteem en het beeldscherm. Bij een tweedehands product is dit niet het geval. Je weet nooit exact wat de staat is van een product. Een refurbished aanbieder is betrouwbaar en biedt ook vaak garantie aan. Bij Refurbished.be worden alle elektronische producten gecontroleerd op minimaal 50 punten. Daarnaast kun je altijd profiteren van 3 jaar garantie. Zo ben je altijd verzekerd van een goed werkend product.

Terug naar Handige tips