Bewaar het overzicht in de razendsnelle fast fashion wereld met fashion ERP software

Fast fashion is niet meer uit onze kledingkast weg te denken. De tijd dat een simpel T-shirtje minimaal drie jaar lang meeging en er dan nog als nieuw uitzag, hebben we inmiddels achter ons gelaten. Kleding wordt vandaag de dag in grote hoeveelheden geproduceerd, het liefst zo goedkoop mogelijk, want dat is wat de overgrote meerderheid van de consumenten lijkt te willen. Kleding dat als fast fashion bestempeld kan worden, is vaak van erg slechte kwaliteit. Zo slecht dat dat ene simpele T-shirtje het nu slechts één seizoen uithoudt. Dit leidt niet alleen tot enorme bergen afval, maar heeft ook zo zijn implicaties voor de modebranche. In deze blog leest u hier meer over.

Wat wordt er verstaan onder fast fashion?

Fast fashion kan letterlijk vertaald worden als ‘snelle kleding’, en dat is ook precies wat het is. Fast fashion is namelijk kleding die zo goedkoop mogelijk geproduceerd wordt, daardoor vaak van erg slechte kwaliteit is, en zo snel mogelijk in de winkels wordt aangeboden. De term verwijst naar een consumptiecultuur binnen de modebranche waar consumenten vaak en veel kleding kopen tegen spotgoedkope prijzen en die kleding vaak maar enkele keren dragen. Hierna belandt de kleding op de afvalhoop. Kortom, ieder seizoen een nieuwe garderobe met goedkope kleding.

Implicaties voor de modebranche

De enorme hoeveelheid afgedankte kleding is een doorn in het oog. Fast fashion wordt zo snel gelanceerd en afgedankt dat de afvalbergen alleen maar groter en groter worden. Daarnaast heeft het ook zo zijn implicaties voor de modebranche. Bij fast fashion worden er bijna wekelijks nieuwe collecties uitgebracht en in de winkels gelegd. Fast fashion heeft dan ook een enorm hoge omloopsnelheid. Wat op dit moment in de winkels ligt, kan volgende week alweer uit de collectie zijn gehaald. Deze snelle wisselingen in collecties maakt dat het belangrijk is om goed op de trends en ontwikkelingen te letten en hier direct op in te spelen.

Houd de teugels in handen met fashion ERP software

Fashion ERP software is haast onmisbaar in de razendsnelle wereld van de fast fashion, waarbij de collectie zo snel en kostenefficiënt mogelijk aan de klant beschikbaar moet worden gesteld. Met fashion ERP software houdt u de teugels in handen en loopt u nooit meer achter de feiten aan. Door gebruik te maken van een ERP fashion software traject van TCOG, kunt u een zo kort mogelijke time-to-market realiseren. Neem contact op wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Terug naar Financieel