Fysiotherapeuten

Wanneer u lichamelijke klachten ervaart kan het een goed idee zijn om een bezoek te brengen aan een fysiotherapeut. Fysiotherapie kan u in dat geval helpen de klachten te verminderen en minder pijn te ervaren. Bovendien kunnen de oorzaken van de klachten uiteenlopen. Maar wanneer brengt u een bezoek aan de fysiotherapeut en wat doet de fysiotherapeut? Dat leest u hier.

Wanneer gaat u naar een fysiotherapeut?

U kunt een fysiotherapeut inschakelen wanneer u lichamelijke klachten ervaart. De klachten kunnen uiteenlopende oorzaken hebben. Zo kunt u een blessure oplopen tijdens het sporten, maar u kunt ook last hebben van neurologische aandoeningen. Ook kunt u een fysiotherapeut inschakelen wanneer u conditie moet opbouwen vóór een operatie of wanneer u na een operatie moet revalideren. Een fysiotherapeut zal u dan helpen van de klachten af te komen of om minder pijn te ervaren. Voor specifieke klachten en/of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten waar u terecht kunt. Wanneer de fysiotherapeut twijfelt, zal deze u doorverwijzen naar een (huis)arts. 

Wat doet de fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut geeft u uitgebreid advies en uitleg over uw klachten en kan u in veel gevallen een behandeling bieden. Wanneer u met klachten naar de fysiotherapeut gaat, zal deze eerst specifiek willen weten welke lichamelijke klachten u ervaart. Op deze manier kan de fysiotherapeut vaststellen of hij u kan behandelen of dat u eerst een bezoek moet brengen aan de huisarts. Uiteraard is dit gesprek niet nodig wanneer u door uw huisarts of medisch specialist bent doorverwezen. Vervolgens zal de fysiotherapeut samen met u op zoek gaan naar de mogelijke oorzaken van uw klachten. Ook probeert de fysiotherapeut erachter te komen wat u zou willen bereiken met de behandeling. Aan de hand van de opgestelde diagnose zal de fysiotherapeut het behandelplan met u bespreken en vervolgens kunnen de behandelingen van start gaan.

Terug naar Sporten