Gmail

Gmail is net zoals Outlook en Hotmail een maildienst. Gmail is van Google en is overal ter wereld te gebruiken. Tegenwoordig heeft Gmail meer dan één miljard actieve gebruikers. Zo zijn zij een van de grootste maildiensten ter wereld. Ook in Nederland en België zijn er miljoenen mensen die gebruik maken van deze maildienst.

Gmail downloaden en installeren

Gmail is op smartphones en desktop makkelijk te downloaden via de Google Playstore of Appstore. In de meeste gevallen zijn Android apparaten al voorzien van de applicatie van Gmail. Na het downloaden van de Gmail app kunt u makkelijk inloggen of u registreren voor de maildienst. U kunt ook, mocht u dat willen, een back-up laten maken van uw gegevens. Gmail heeft een aantal handige functies, zodat het makkelijk te gebruiken is. U kunt meldingen aanpassen, kiezen welke mails u als eerste wilt zien en zelf bepalen binnen hoeveel dagen uw mail weer gesynchroniseerd moet worden. Zo heeft u dus de kans om alles aan te passen naar uw wensen. 

Naast deze handige functies kunt u ook meerdere e-mailaccounts koppelen aan Gmail. Mocht u beschikken over een bedrijf, dan kunt u een zakelijke e-mail tegelijkertijd met u privé e-mail gebruiken. 

Handige tips voor gebruik Gmail

Hieronder vindt u een aantal handige tips wat het gebruik van Gmail nog makkelijker maakt.

  • Door op het vergrootglas te klikken kunt u handig zoeken naar bepaalde E-mails
  • Door op uw telefoon uw vinger op een mail te houden krijgt u deze geselecteerd. 
  • U kunt handmatig berichten aangeven met prioriteit. Zo kunt u zelf bepalen welke berichten als eerste naar voren moeten komen.
     
Terug naar E-mail