Muziek

Iedereen is dol op muziek. Of u nou houdt van Pop, Rock, Hip-Hop, R&B;, Dance, House, Techno, Jazz, Blouses, Klassiek of Wereldmuziek, er is voor ieder wat wils. Het is dan ook wel zo handig als u precies weet waar u uw favoriete muziek kunt vinden en beluisteren. Tegenwoordig kennen we dan ook verschillende manieren om naar muziek te luisteren. Denk aan de traditionele media zoals singles, LP platen, Box Sets, Cds, maar ook media zoals Spotify en Youtube voor online muziek. Maakt u gebruik van uw MP3, een headset of een Docking Station? De mogelijkheden zijn eindeloos. 


Wat is YouTube?

YouTube is een website alwaar de gebruikers vrij van kosten hun videos kunnen delen. Het motto van de site is dan ook broadcast yourself wat letterlijk betekent dat u vrij filmpjes kan plaatsen en verspreiden. Deze website is in tientallen talen vertaald en is over de wereld extreem populair. Er zijn zelfs filmpjes die meerdere miljoenen keren bekeken zijn. Echter wordt deze dienst ook veelal gebruikt om (gratis) muziek mee te luisteren.
In februari 2005 werd het domein geregistreerd en in de opkomende maanden werd de site langzaam opgezet. In de zomer van datzelfde jaar was de website al bijna klaar en de website groeide al snel uit tot een groot succes. Al in 2006 was YouTube één van de wereldwijd meest bezochte sites waarbij de populariteit alleen maar steeg en steeg. 

Wat is Spotify?

Spotify is een dienst waarbij u gratis online naar muziek kunt luisteren. Deze dienst kwam op in april 2006. Je kan gratis spotify account aanmaken en koppelen aan je facebook account. Als u uw account koppelt kunnen al uw vrienden op facebook zien wat u luistert. Dit is ook andersom zo, u kan dus ook zien waar uw vrienden naar luisteren als zij ook een gratis spotify account hebben. Je kunt spotify gratis downloaden. Ook kan er gekozen worden voor een premium account bij deze muziekdienst. 
 

Muziek downloaden Let op. Vanaf 10 april 2014 is het niet meer toegestaan om uit (illegale) bronnen auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden. Hieronder vallen ook films, muziek en boeken.  Op deze website staan geen links naar de verschillende down[...] Lees verder
Spotify vs YouTube Premium Muziek luisteren kan op veel verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor de traditionele media zoals LP's of CD's, maar ook voor de moderne kanalen zoals Spotify en Youtube. Hoewel deze kanalen de mogelijkheid bieden om gratis muziek te[...] Lees verder