Nieuwe Playstation

Sinds kort is een nieuwe Playstation op de markt, namelijk de Playstation 5. Deze is in België uitgekomen op 19 november 2020 en is de opvolger van de Playstation 4. Die al weer een hele tijd geleden werd uitgebracht, namelijk 15 november 2013. Ook deze Playstation moet weer voor dezelfde tijd op de markt zijn als de hoofdconsole. Er zijn 2 verschillende Playstations 5 uitgekomen. Een discversie en een zonder disc. De Playstation 5 waar je geen discs in kan doen is goedkoper dan de andere. De prijs van een Playstation 5 waar je wel discs in kan doen kost €499,- en een Playstation zonder deze optie kost €399,-. Naarmate de tijd zullen deze goedkoper worden, maar daar moet u nog een flinke tijd niet op rekenen

Wat is er nieuw?

De Playstation 5 heeft een modern design met de kleuren zwart en wit. Hij is een stuk groter dan de oude Playstation 4. Bij de Playstation 5 is het mogelijk om te gamen in 4K met 60 frames per seconde. Dit is erg goed en zo ziet het beeld bij een Playstation 5 er ook veel beer uit dan oudere consoles. Als u zou gaan vergelijken ziet u hoe mooi de graphics van een Playstation 5 zijn tegenover die van de Playstation 4. De controller is ook verandert ten opzichte van het oude apparaat. Hij is iets veranderd en een klein stukje groter geworden. Ook zorgt deze controller ervoor dat bepaalde handelingen, zoals een bepaalde ondergrond, realistischer voelen door middel van realistische vibraties. De controller is niet te zwaar en gaat langer mee. Ook is het mogelijk om zonder headset te communiceren met deze controller, door een ingebouwde microfoon.

Een optie waar veel mensen op aan het wachten waren is backwards compatibility. Dit betekent dat het mogelijk is om oude Playstation 4 games op je Playstation 5 te spelen.

Terug naar Games