Xbox Series X

Momenteel een van de nieuwste game console die op de markt is gebracht. Op 10 november 2020 heeft Microsoft namelijk de Xbox Series X en S uitgebracht. Zoals vele weten is Xbox al jarenlang strijd aan het voeren tegen de Playstation van Sony. De twee consoles worden altijd met elkaar vergeleken en in dit geval lijkt het toch dat Microsoft een beter product in handen heeft.

Dé console voor gamers

Microsoft heeft alles uit de kast getrokken om een zo sterk mogelijke game console te ontwikkelen. Zo zijn er namelijk specs mogelijk, die de meeste mensen en/of spellen zelf nog niet aan kunnen. Hiermee bedoelen wij bijvoorbeeld dat de Xbox Series X het mogelijk maakt om spellen op 8k HD te spelen. De meeste huishoudens zijn nog in bezit van een 2080HD en enkele hebben al de 4k HD tv scherm. 

Het ziet er naar uit dat Microsoft op de toekomst voorbereid wilt zijn en een gameconsole heeft uitgebracht dat ‘feature proof’ is. Maar een apparaat dat vandaag de dag feature proof is, is voor nu natuurlijk een enorme knaller. Daar waar de meeste spellen gespeeld worden op 30 frames per seconden, is het voor de Xbox Series X mogelijk om te spelen met 120 frames per seconden. Echter zijn de spellen hier nog niet goed genoeg voor ontwikkeld.

Waar voor uw geld

Momenteel kost de Xbox Series X €499 en de Series S €299. Wanneer u dit vergelijkt met vergelijkbare specs op een game pc of een gaming laptop, dan is een bedrag van €499 enorm laag. Wilt u een laptop bezitten met dezelfde kracht als dat van de Xbox Series X? Maak dan uw borst maar nat want dit kan oplopen tot bedragen hoger dan €2.500. 

Terug naar Games