Nutteloze feitjes

Nutteloze feitjes, de naam zegt het al. U heeft er eigenlijk helemaal niets aan, maar toch zijn ze meestal leuk om te lezen. In sommige gevallen zijn ze zelfs zo leuk dat u ze wilt delen met familie en vrienden. In dit artikel gaan we in op nutteloze feitjes om zo even lekker te ontspannen en plezier te maken.

De meest nutteloze feitjes

Het eerste nutteloze feitje is dat Saoedi-Arabië zand importeert uit Schotland en Australië. Dan denkt u waarschijnlijk: ‘Waarom importen zij zand? Saoedi-Arabië is toch een woestijnland?’ Juist daarom importen zij zand. Het zand uit een woestijn is erg fijn zand en is daarom moeilijk te gebruiken om mee te bouwen. Het zand dat zij importeren is makkelijker om mee te bouwen omdat dit wat grover is.

In Indonesië ontbreekt er een regelgeving als het gaat om rijden onder invloed. Dus met andere woorden is het niet verboden om onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten in Indonesië. Houdt er wel rekening mee als u dit toch zou doen en een ongeluk veroorzaakt, dat u dat dan wel aangerekend wordt. Hierdoor kunt u in de gevangenis belanden.

In Armenië heeft het internet een aantal uur plat gelegen, omdat een 75-jarige vrouw deze met haar schep kapot had gemaakt. Ze was aan het zoeken naar koper toen ze de kabel ontdekte. Door deze kabel door te hakken hadden meer dan 3 miljoen mensen in Armenië geen internet.

Een toch niet zo nutteloos feitje

Een ander feitje die door mensen misschien wordt gezien als een nutteloos feitje, maar dit eigenlijk niet zo zou moeten zijn is het feit dat heel veel voedsel dat geproduceerd wordt, wordt weggegooid. Dit is slecht voor het milieu. Er moeten dus ideeën komen om dit aantal te reduceren. Gelukkig nemen steeds meer bedrijven, zoals supermarkten, het initiatief om het weggooien van voedsel tegen te gaan. Een voorbeeld hiervan is de Too Good To Go pakketten.

Terug naar Grappige weetjes