Ouderen en Sociale Media

Steeds meer senioren maken gebruik van het sociale media. Zo is er in 5 jaar tijd, een stijging van 46% ontstaan, van senioren die actief zijn op het sociale media. Naast het sociale media, is het naar elkaar berichten via WhatsApp ook een stuk populairder geworden bij de senioren. Kortom, steeds meer senioren gaan ook gebruik maken van het sociale media. 

Wat wordt het meest gebruikt

Naast de 65 plussers, zijn ook de 75 plussers een stuk actiever geworden in de afgelopen jaren. Vijf jaar geleden gaf ongeveer 13% van de 75 plussers, gebruik te maken van sociale media. Tegenwoordig zegt 40% actief te zijn. Dit is een groei van 27% in slechts vijf jaar tijd. Uit ander onderzoek blijkt dat 84% van de mensen tussen de 12 en de 55 jaar, in 2019 gebruik heeft gemaakt of actief heeft deelgenomen aan het sociale media. 

Zoals eerder aangegeven wordt WhatsApp voornamelijk populairder bij de ouderen. Het blijkt dat 70% van de 65 Plussers hier gebruik van maken en 34% van de 75 plussers. In de afgelopen vijf jaar is er dus enorm veel veranderd en zijn er veel senioren gebruikers bij gekomen.

Welk apparaat

Welk apparaat apparaat wordt nu het meest gebruikt bij de senioren? Het blijkt dat momenteel de mobiele smartphone nog steeds de koploper is en het meest gebruikt wordt om te internetten. Toch denken vele dat dit bij de senioren snel gaat veranderen. Het ziet er naar uit dat de tablet de plek bij de senioren gaat overnemen. Dit komt door het grotere scherm en de grotere knoppen die hier mogelijk zijn.

Is het voor u allemaal nieuw en wilt u graag toetreden op de sociale kanalen, maar weet u niet hoe? Er zijn enorm veel workshops die senioren helpen om toe te treden op het sociale media. 

Terug naar Internet