Personal trainers

Vraagt u zich wel eens af of u een personal trainer zou moeten inschakelen? Is het wel wat voor u en heeft het daadwerkelijk voordelen? Waarschijnlijk denkt u dat u net zo goed zelf kan gaan trainen. In veel gevallen kan dat ook, maar een personal trainer kan vaak begeleiding bieden die van grote toegevoegde waarde is.

Waarom trainen met een personal trainer?

Veel mensen twijfelen of het inschakelen van een personal trainer wel nodig is. Men denkt in de meeste gevallen dat ze het ook wel zonder een personal trainer kunnen. Toch is het de moeite waard om een personal trainer in te schakelen, en wel om de volgende redenen. 

Sneller uw doelen bereiken
U bent vast niet de enige die regelmatig in de sportschool te vinden is en ontzettend hard uw best doet, maar toch uw doelen niet behaald. In de loop van de tijd ziet u geen vooruitgang meer en dat werkt zeer demotiverend. Wanneer u op dat moment een personal trainer inschakelt, zal deze bekijken hoe u uw trainingen aanpakt en hoe u dit kunt verbeteren. De personal trainer zal een op maat gemaakt schema voor u ontwikkelen waardoor u veel sneller uw doelen zal behalen. 

Een goede start
Als beginnende sporter kan het lastig zijn om te weten waar u moet beginnen. Er zijn veel verschillende apparaten en gewichten te vinden in de sportschool en weet dan maar eens precies wat u moet doen. Een personal trainer kan in dat geval de uitkomst bieden. De trainer zal een schema maken en kan u bovendien adviseren over bepaalde voedingspatronen. Zo weet u precies welke oefeningen u moet doen en hoe u de verschillende apparaten dient te gebruiken. 

Routine doorbreken
Als u al voor langere tijd sport, zal u wellicht merken dat het sporten saaier wordt en dat u niet meer voldoende uitdaging ervaart. In veel gevallen komt dit doordat u oefeningen kiest waar u goed in bent of die makkelijk zijn om uit te voeren. Ook kan het zijn dat u uit gewoonte iedere keer dezelfde apparaten gebruikt. Een personal trainer zal ervoor zorgen dat uw motivatie weer terugkeert. De trainer zal u voorzien van nieuwe oefeningen die zorgen voor steeds weer nieuwe uitdagingen. 

Personal trainer kosten

Hoeveel u dient te betalen voor een personal trainer is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst worden de kosten beïnvloedt door de ervaring van de personal trainer. Over het algemeen is het eenvoudig om als personal trainer te starten. Vandaar dat het belangrijk is om een personal trainer te vragen naar zijn of haar ervaring en welke cursussen degene heeft gevolgd. Ook de plaats van de training beïnvloedt hoeveel een personal trainer kost. Zo is het uiteraard duurder om een personal trainer bij u thuis langs te laten komen dan wanneer u naar de sportschool gaat. Daarnaast zijn het doel en de inhoud van de training van invloed op de prijs. Zo is het mogelijk om naast training ook advies op het gebied van sport en voeding te krijgen. Uiteraard zal ook het aantal sessies per week die jullie samen doorbrengen de prijs beïnvloeden. 

Een goede manier om de kosten te verlagen is door samen te sporten met een vriend of vriendin. Zo kunnen jullie de kosten verdelen en zal het voor beiden voordelig zijn.

Terug naar Sporten