Rare feitjes

Op deze pagina behandelen wij de meest rare feitjes. Sommige zullen moeilijk te geloven zijn, maar toch zijn ze echt waar. Met deze feitjes hopen wij u te vermaken na een lange werkdag gehad te hebben of om gewoon even te ontspannen nu u even tijd voor uzelf heeft. Laat u vermaken door de volgende rare feitjes en deel ze met uw vrienden of familie.

Dieren

Om te beginnen hebben wij een feitje wat niet veel mensen zomaar zouden geloven, maar toch is het echt zo. Flamingo’s kunnen kokend water drinken. Als wij als mensen kokend water zouden drinken, dan zou dit erg veel pijn doen en wij kunnen ons daarom niet voorstellen hoe dit mogelijk is, maar toch kunnen flamingo’s het. Een ander raar feitje wat te maken heeft met dieren is dat als u een goudvis in een donkere kamer opsluit deze veranderd van kleur. Dan wordt de goudvis namelijk wit. Overigens is het niet de bedoeling dat u dit uit gaat proberen, want u moet uw huisdieren natuurlijk goed verzorgen.

Eten

Wist u dat honing niet over de datum kan gaan? Meestal staat er wel een houdbaarheidsdatum op een pot honing, maar eigenlijk kunt u deze nog altijd eten zonder ziek te worden. Over ziek worden gesproken, voor mensen is het normaal om een avocado te eten, maar voor vogels juist niet. Een avocado is giftig voor vogels. Raar, maar waar! Witte chocolade is eigenlijk helemaal geen witte chocolade. Dit komt omdat het geen vaste cacaobestanden bevat.

Angsten

Er bestaan een paar rare angsten, maar toch zijn deze angsten echt waar. De eerste angst is anatidaephobia en dit is een angst dat ergens in de wereld een eend u aan het staren is. De tweede angst is arachibutyrofobie. Bij deze angst bent u bang dat er pindakaas aan uw gehemelte blijft plakken. Nomofobie is een angst die misschien stiekem best veel mensen hebben. Dit is namelijk een angst voor niet altijd bereikbaar zijn via een mobiele telefoon.

Terug naar Grappige weetjes