Senioren vs Smartphone

Voor de jongere generatie is het doodnormaal om een smartphone te hebben. Tegenwoordig krijgen kinderen steeds jonger een smartphone, zelfs als zij nog op de basisschool zitten. Dit was vroeger wel anders. Toen had bijna niemand een telefoon en de smartphones zijn nog niet eens zo heel lang geleden op de markt gekomen. Daarom is het ook niet raar dat nog niet iedere senior een smartphone heeft. Toch ziet u dat deze groep ook steeds meer gebruik maakt van een smartphone.

Gebruik van smartphone

Het is niet gek dat senioren vaker wat lastiger omgaan met een smartphone. Zij zijn hier namelijk niet mee opgegroeid. Als u bijvoorbeeld bij uw moeder of oma komt, dan is het niet gek dat zij vragen stellen over hun smartphone. Hoe werkt dit? Hoe werkt dat? Hoe kan ik appen met jullie? Zijn dan weleens vragen die u voorbij hoort komen. Dit is ook niet raar. Ineens in een wereld van de smartphone terecht komen is lastig. De menu’s zijn vaker ingewikkeld voor ouderen. Daarom is het slim om deze mensen te helpen met het aanschaffen van een smartphone. Er zijn meerdere smartphones te vinden die ook makkelijk te gebruiken zijn voor senioren. Deze smartphones bevatten vaker minder moeilijke functies en hebben over het algemeen ook niet zoveel functies als de smartphone van een 20-jarige. Daarnaast hebben zij al deze functies ook niet nodig. Jongeren spelen nog weleens games op een smartphone, maar het is beter voor senioren als zij een puzzelspel willen spelen dit op een groter apparaat te doen.

Voor senioren is het daarom handig om een smartphone te hebben met basic functies, zoals een camera, lange batterij enzovoort. Zij hoeven niet de nieuwste iPhone’s die elk jaar weer uitkomen.

Terug naar Telefoon