Sollicitatie tips

Solliciteren is een aparte tak van sport. Bijna iedereen krijgt hier wat mee te maken en toch wordt het altijd als ‘eng’ beschouwen. Zo zijn er zelfs mensen die last hebben van faalangst bij het solliciteren. Wij willen u graag helpen om zo veel mogelijk tips te geven zodat u vol zelfvertrouwen het volgende gesprek in kan!

Onze tips

Net zoals bij onze andere ‘tips-pagina’s’, zijn er ook enorm veel tips die te maken hebben met het solliciteren. Hieronder hebben wij een lijst voor u samengesteld:

  • Uw cv: Zoals verwacht heeft uw cv een grote waarde in proces van de sollicitatie. Het is namelijk een eerste indruk dat wordt achtergelaten. Daarnaast is het ook moeilijk om een balans te vinden in het ‘te mooi’ over uzelf te vertellen en over het ‘te passief’ vertellen over uw kwaliteiten. Een extern persoon hier naar laten kijken is dé belangrijkste tip in dit rijtje!
  • Verboden sollicitatievragen: Bij een sollicitatiegesprek is het van noodzaak dat er een goede connectie vormt. Vormt er namelijk geen connectie, dan is de kans groot dat het bedrijf geen vervolg ziet. Bewaar daarom vragen die wellicht niet passen in een sollicitatiegesprek, voor een later moment.
  • Het gesprek: Het gesprek is voor vele zenuwslopend. Zenuwen zijn natuurlijk niet erg, ze kunnen namelijk ook laten zien dat u er daadwerkelijk om geeft! Maar denkt u dat u te zenuwachtig overkomt waardoor er wellicht gedacht wordt dat u onzeker bent? Dan is het aan te raden om met een coach aan de slag te gaan die u hierbij kan helpen! Coach Circle kan u hierbij helpen!

Wilt u graag meer weten over het sollicitatie proces, een vacature of uw cv? Dan raden wij u aan om een bezoek te brengen aan Vacaturelinq!

Terug naar Handige tips