Tips om te Besparen

Waar beginnen we? Er zijn namelijk honderden verschillende manieren om te besparen. Sommige tips schelen maar ‘een paar tientjes’ op jaarbasis, maar wanneer u tien van deze tips toepast, dan veranderen de tientjes naar honderden euro’s. 

Help mij te besparen

Hieronder hebben wij een lijst gemaakt met een aantal tips waar u flink wat kosten mee kunt besparen: 

  • Stap over van uw energiemaatschappij: Uit onderzoek blijkt dat in 70% van de gevallen, het ieder jaar overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij, loont. Doordat u ieder jaar weer mag genieten van de kortingen bij de nieuwe maatschappij, zorgt dit voor een flinke besparing op jaarbasis.
  • Vervang je lampen: In veel huizen maakt men nog steeds gebruik van de oude gloeilamp. Vervang door heel uw huis deze lampen met Led-verlichting en zie uw energierekening krimpen.
  • Zonnepanelen kopen: Wilt u grote stappen maken en denkt u aan de lange termijn? Dan zorgen zonnepanelen voor een enorme kostenpost verlaging van uw energie rekening op maandbasis! Heeft u de zonnepanelen al terug verdient (meestal rond de 5 jaar), dan kan dit ervoor zorgen dat u GEEN energie kosten heeft! Daarom is zonnepanelen kopen een populaire investering.
  • Verhoog uw eigen risico: Heeft u eigenlijk nooit last van kwaaltjes? Dan heeft u de mogelijkheid om uw eigen risico te verhogen. Dit zorgt voor aanzienlijk lagere kosten per maand!
  • Betaal uw zorgpremie per jaar: Heeft u de mogelijkheid om dit bedrag in één keer te betalen? Dan ontvangt u een aantal % korting op uw zorgpremie.
  • Controleer de lopende verzekeringen: Bent u gezond, 25 jaar oud en heeft u nooit kwaaltjes? Dan is het wellicht een idee om te bezuinigen op een overleidensrisicoverzekering.
  • Koop van de markt: Ga aan het einde van de dag naar de markt en koop daar uw producten. Vaak zijn de etenswaren op de markt verser dan die van de supermarkt, en aan het einde van de dag wilt de marktlui van hun producten af.
  • Afdingen: Bent u niet gewend om af te dingen? Dan begin dit maar vast te leren. Bij bijna iedere winkel is het namelijk mogelijk om af te dingen. Wilt u een nieuwe bank? Dan is er een grote kans dat u de bank van €2500,- ook voor €2200 mee kunt nemen!

Zoals u ziet zijn er enorm veel tips in vele verschillende soorten. Heeft u alle bovenstaande tips ervaren? Deel dan uw mening met ons!

Terug naar Handige tips