Tips om je haar sneller en sterker te laten groeien

Iets waar iedereen van droomt: lang, weelderig en sterk haar. Helaas is niet iedereen geboren met de genen hiervoor of is een slachtoffer van jarenlang bleken of slechte haarverzorging. Gelukkig heeft Belgian Start talloze tips en technieken die je kunnen helpen om je haar te herstellen van schade. Of je nu je haar sneller wil laten groeien of wilt helpen, je zit hier op de goede plek. Van het kiezen van de juiste haarproducten en het aanpassen van je dieet tot het toepassen van specifieke technieken voor je haar en hoofdhuid, er zijn genoeg manieren om je haar weer vol en gezond te krijgen. Lees snel verder hoe je je haargroei kan stimuleren en hoe je uiteindelijk ook gezonde, stralen haar kan hebben met deze tips.

De juiste voeding voor sterk haar

Helaas is het niet voldoende om een Kerastase shampoo en conditioner speciaal voor het laten groeien van je haar te gebruiken. Het voeden van haar gebeurt niet alleen van buiten, maar ook zeker van binnenuit. Een gebalanceerd dieet is dus essentieel voor haar groei, dus als je gek bent op ongezonde voeding, dan zul je hier helaas mee moeten stoppen. Wanneer je niet de juiste vitamines en mineralen binnenkrijgt, dan zul je dit ook merken aan je nagels, huid en haar. Zorg er dus voor dat je genoeg noten, vis en granen eet. Vergeet ook niet om voedingssupplementen zoals vitamine A, C, E, zink, ijzer en omega 3 in te nemen.

Masseren, masseren en nog eens masseren

Veel mensen weten dit niet, maar gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Dit betekent dus dat je genoeg aandacht moet besteden aan de verzorging van je hoofdhuid. Een slecht doorbloede hoofdhuid kan je haarzakjes niet voldoende voeden, wat ervoor zorgt dat de groei van je haar belemmerd raakt. Investeer dus in een scalp massager (deze kun je gemakkelijk aanschaffen in winkels zoals Beauty Plaza). Gebruik deze scalp massager wekelijks of bij elke wasbeurt. Dit zorgt er namelijk voor dat de bloedsomloop van je hoofdhuid gestimuleerd wordt. Niet alleen zorgt het ervoor dat je haar beter groeit, maar ook dat het sneller groeit en resulteert in glanzend, gezond haar.  

Terug naar Handige tips