Tips voor een verhuizing zonder stress!

Wanneer je mag verhuizen omdat je een huis hebt gekocht of gehuurd, sta je waarschijnlijk te popelen om te beginnen met het opbouwen van je leven in je nieuwe stekkie. Dat is helemaal niet gek, maar vergeet niet dat het verhuizen van je inboedel een behoorlijke klus kan zijn. Mocht je het nu echt niet zelf willen doen, dan kun je er natuurlijk jouw huis leegmaken via huis-leegmaken-pro.be. Zo’n bedrijf betaal je dan een bedrag en zij zullen dan jouw inboedel leegmaken. Wil je het toch liever zelf doen? Let dan op de volgende dingen.

Van tevoren

Je inboedel leegmaken in de eerste stap. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen voordat het zover is: Begin met het maken van een lijst met alle spullen die je wil verhuizen. Wellicht is het ook verstandig om van tevoren te bedenken of je alles wel wilt behouden of dat er ook een hoop spullen zijn die je wellicht kunt weggooien of verkopen. Op die manier voorkom je dat je kostbare tijd verspild met het inpakken van spullen die je uiteindelijk toch weg zult gooien. Over tijd gesproken... Een van de belangrijkste dingen is dat je op tijd begint met het uitzoeken en inpakken van jouw spullen. Zo voorkom je tijdsdruk en de bijbehorende stress. Hoe fijn is het als jij kalm en rustig jouw nieuwe woning kan betrekken? Tot slot willen we je meegeven om van tevoren te investeren in goede verpakkingsmaterialen. Denk aan stevige dozen, bubbeltjesplastic en tape. Op die manier kun je ervoor zorgen dat jouw spullen optimaal beschermd zijn!

Op de verhuisdag zelf

Het is handig om op de dag zelf jouw spullen in categorieën neer te zetten. Zo heb je bijvoorbeeld keukenspullen, kleding, maar ook dingen zoals boeken en decoratie. Op die manier kun je gericht te werk gaan en weet je dus wat wanneer vervoerd wordt. Ook is de kans zo klein dat je dingen kwijt raakt. Daarnaast is het, ook als je zelf wil verhuizen, toch verstandig om hulp in te schakelen wanneer je zware spullen moet verhuizen. Dit kun je aan praktische vrienden vragen, maar ook aan professionele bedrijven. Dat bespaart je tijd en energie. Daarnaast loop je op die manier minder risico dat je spullen beschadigen.  Kortom, er komt nog best wel wat bij kijken wanneer je je inboedel wilt verhuizen. Maar wanneer je bovenstaande dingen meeneemt in jouw planning, dan kun je de verhuizing vrijwel geheel stressvrij laten verlopen.

Terug naar Handige tips