Tips voor ouderen met kids

Vandaag de dag is iedereen op zoek naar leuke activiteiten om thuis te kunnen doen. Want een periode als dit vraagt om creativiteit in huis. Wat erg belangrijk is, wanneer u weet dat jullie dagen achter elkaar samen thuis zijn, is structuur. Naast dat dit voor uzelf enorm fijn is, weten de kinderen ook waar ze aan toe zijn en dit brengt ook rust met zich mee.

Wat te doen

Wanneer uw kinderen dagen lang achter elkaar thuis zitten, dan kan het zo maar zijn dat ze niet alle energie kwijt kunnen. Hieronder hebben wij een aantal tips voor u genoteerd die u wellicht kunnen helpen om hun energie kwijt te kunnen:

  • Heeft u een tuin? Maak hier dan veel gebruik van! Haal wat stoepkrijt bij de winkel en teken bijvoorbeeld het spel ‘hink, stap, sprong’ uit. Wij kunnen u met een bijna 100% zekerheid garanderen dat ze hier hun energie kwijt kunnen.
  • Blaas simpelweg een ballon op. Speel de spellen zoals wij vroeger gedaan hebben. Laat de ballonnen niet de grond raken terwijl we ze naar elkaar overslaan! Wilt u het moeilijker maken? Dan blaast u simpelweg nog een ballon op!
  • Zet een dans filmpje op vanuit YouTube en let maar eens op hoe snel de kinderen mee zullen bewegen!

Dit zijn natuurlijk voorbeelden van mogelijke activiteiten die ervoor zorgen dat de kinderen hun energie kwijt kunnen, maar er zijn ook andere binnenactiviteiten:

  • Lekker bakken. Zoek samen met de kinderen een lekker recept uit om bijvoorbeeld een cake mee te bakken. Trek ze een schort aan en zet ze maar aan het werk!
  • Ga eens door de oude boekenkast en lees samen uit de ouden boeken.
  • Naast de boeken kunnen ook de spelletjes weer op tafel worden gelegd. 
Terug naar Handige tips