Wat is het beste bureau voor een thuiskantoor?

In volle coronapandemie werd het thuiswerk, dat vroeger slechts bij grote uitzondering werd toegestaan, de nieuwe regel. Bedrijven, en ook werknemers, ontdekten dat veel van de werkzaamheden eigenlijk perfect van thuis uit gedaan konden worden. Waar het in de beginperiode eerder improviseren was om een thuiskantoor in te richten, hebben veel mensen nu een volwaardig thuiskantoor. Toch is het goed om er even bij stil te staan waaraan jouw thuiskantoor moet voldoen om in de best mogelijke omstandigheden te kunnen werken.

Dit is waar je moet op letten

Hoewel er veel voordelen aan het thuiswerk verbonden zijn, moet je natuurlijk wel een deel van je privéwoning ervoor inzetten en dat brengt een en ander met zich mee. Je wil niet dat je hele huis bezaaid ligt met dossiers van het werk en je wil niet op ieder moment van de dag met het werk dat nog op je ligt te wachten, geconfronteerd worden. De perfecte oplossing? Het inrichten van een aparte ruimte dat als volwaardig thuiskantoor kan dienen. Waar je op moet letten? Je leest het hieronder.

Ergonomie

Een goed bureau is van het grootste belang voor een thuiskantoor waar je in alle rust kunt werken. Hierbij doe je er goed aan om in de eerste plaats te denken aan de ergonomie. Bureaus die de ergonomie voorop stellen, dat is waar je op moet letten. Een hoekbureau kopen bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je al je spullen kwijt kunt en dat je er makkelijk bij kunt zonder je nek, rug en schouders te belasten. Niemand wil na een dagje thuiswerk een hele avond gebukt gaan onder die vervelende pijn die ene verkeerde houding teweeg brengt.

Comfort

Het is een grote misvatting om te denken dat bureaus die thuis gebruikt worden je niet het nodige comfort moeten geven. Een dag van thuis is werken, zou net hetzelfde moeten zijn als op kantoor naar comfort toe. Door een hoekbureau te kopen, spaar je veel ruimte in de kamer uit, terwijl je toch over de nodige oppervlakte beschikt om je werk op een comfortabele en aangename manier te kunnen doen. Zo beschik je over voldoende werkruimte voor je laptop en printer en moet je niet de hele tijd papieren aan de kant schuiven om plaats te maken voor andere. Met wat geluk heb je dankzij een hoekbureau zelfs nog plaats in de kamer om een makkelijke stoel te plaatsen voor als je even nood hebt aan pauze.

Werk jij vaak van thuis uit? Bespaar dan niet op een goed bureau, maar maakt het jezelf comfortabel en aangenaam en denk daarbij vast en zeker aaneen goede ergonomie.

Terug naar Handige tips