Weetjes over het menselijk lichaam

In dit artikel behandelen wij naar onze mening leuke, grappige en interessante weetjes over het menselijk lichaam. Het zou zomaar kunnen dat u er al een paar weet, maar wij proberen u ook iets nieuws te leren. Bij sommige zult u vast denken: Is dit echt zo? Het zijn allemaal feitjes, dus echt waar.

Baby’s en kinderen

Het eerste weetje is er een die u zichzelf nu niet meer kunt voorstellen. Probeer maar eens te ademen en slikken tegelijk. Wij kunnen u verzekeren dat dit niet mogelijk is, maar voor baby’s is dit niet zo. Baby’s kunnen in de eerste maanden van hun leven wel ademhalen en slikken tegelijk. Dit komt doordat het strottenhoofd dan nog erg hoog in de hals zit.

Het volgende weetje gaat niet meer over baby’s maar over kinderen van ongeveer 4 jaar oud. Houdt u vast. Kinderen van 4 jaar stellen ongeveer 300 vragen per dag. 300! Misschien kunt u nu nog eens beter nadenken of u kinderen wilt. Dit is een grap natuurlijk! Kinderen zijn altijd leuk.

Hersens

Iedereen droomt weleens en schrikt dan wakker. Even later bent u al vergeten wat u gedroomd heeft. Dit is helemaal niet gek, aangezien u maar 10% van uw dromen herinnert. Sommige zeggen wel dat u door oefeningen meer dromen kunt onthouden dan normaal.

Als u denkt dat u veel kunt opslaan op uw computer dan heeft u hier zeker gelijk in, maar het menselijk brein heeft toch ook een redelijk groot geheugen. Een menselijk brein heeft het geheugen van harde schijf met meer dan 4000 gigabyte.

Terug naar Grappige weetjes