Welke vloer past bij een stoer interieur?

Heb jij je woning voorzien van een stoer interieur? Dan wil je natuurlijk ook een vloer die hierbij past. Stoere vloeren moeten pompeus van formaat zijn en vol met karakter zitten. Dat klinkt als geen makkelijke opgave maar je hebt hiervoor diverse mogelijkheden. In dit blog gaan we je daarom vertellen welke vloer bij een stoer interieur past.

Wat is een stoer interieur?

Als je aan een stoer interieur denkt, denk je als snel aan een industriële uitstraling. Deze woonstijl kun je het beste omschrijven als minimalistisch en back to basic. Het is een woonstijl waarbij de ruwe onafgewerkte materialen nog goed zichtbaar zijn. De kleuren die hierbij passen zijn grijs, bruin en donkergroen, de aardse kleuren dus. Je zou hierdoor bijna de indruk krijgen dat je weer in industriële revolutie terecht bent gekomen maar de subtiele integratie van vrolijke kleuren zorgen voor het contrast. Industriële vloeren zijn glad maar passen perfect bij de setting die vormgegeven wordt. Ook hierbij kunnen materialen gebruikt worden die de sfeer versterken zoals robuuste tegels of Beton Ciré.

Een stoere uitstraling creëren met een landelijke woonstijl

Veel mensen denken dat een landelijke woonstijl ook meteen een romantische woonstijl is. Niets is echter minder waar. Ook een landelijke woonstijl is een uitstekend geschikte keuze om een stoere uitstraling te creëren. Een landelijke sfeer wordt gecreëerd met wat grovere en robuust vormgegeven meubels. Een handige tip: In veel gevallen is hout hierbij het gebruikte materieel omdat de meeste houtsoorten de landelijke uitstraling op een perfecte manier vertalen.

Als je kijkt naar het aanbod van stoere vloeren, passen die zelfs beter bij een landelijke uitstraling dan bij een industriële uitstraling. Een industriële vloer is immers glad en een vloer voor een stoer interieur mag gemaakt zijn van ruwe, onbewerkte materialen zoals hout. Hierin zullen “onvolkomenheden” zoals noesten en scheurtjes de mooie natuurlijke charme van het materiaal uitstralen.

Welke vloeren zijn geschikt voor een stoer interieur?

Er zijn diverse keuzes die je kunt maken als je op zoek bent naar een geschikte vloer voor een stoer interieur. Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden:

  • Robuuste tegels
  • PVC
  • Beton Ciré
  • Parket
  • Massief eikenhout
  • Teakhout
  • Berkenhout
  • Afzelia
  • Essenhout
  • Laminaat

Laminaat voor een stoer interieur

Tot slot lichten we laminaat er nog even uit. De meest gekozen vloer voor een stoer interieur is namelijk een laminaatvloer. Het grote voordeel van laminaat zijn veelzijdige keuzemogelijkheden hierin. Laminaat is in alle mogelijke uitstralingen verkrijgbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een laminaatvloer te kiezen in de kleur licht eiken. Dit brengt ons meteen bij een ander groot voordeel van deze optie in vergelijking met een vloer van eiken houten planken. Laminaat heeft in de bouwmarkten en andere aanbieders een veel vriendelijkere prijsstelling dan alle andere genoemde opties.

Terug naar Klussen