Werken in Spanje: hoe is dat?

Spanje is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in het buitenland. Het land biedt niet alleen een aangename levensstijl en een aantrekkelijk klimaat, maar ook een tal van mogelijkheden voor werkzoekenden. Of je nu opzoek bent naar een baan in de toeristische sector, de bouw of de financiële dienstverlening: Spanje heeft een baan voor iedereen.

Thuiswerken

Een van de voordelen van werken in Spanje is de vrijheid in het thuiswerken. Veel bedrijven in Spanje geven hun werknemers de mogelijkheid om thuis te werken, echter hangt dit natuurlijk af van de sector. Het thuiswerken kan de balans tussen werk en privé verbeteren. Bovendien wordt er in Spanje veel waarde gehecht aan familie en vrienden. Door het thuiswerken zou je gemakkelijker meer tijd kunnen doorbrengen met je geliefden wanneer je wilt, omdat je bijvoorbeeld thuis pauze kan houden en geen reistijd naar je werk hebt.

Zomer

Verder is een groot voordeel dat in Spanje de zomer veel langer duurt in Nederland. Het lekkere weer begint in Spanje al vanaf midden maart tot en met oktober. De warmste en zonnigste maanden in Spanje zijn juli en augustus. Dit is ook een van de redenen waarom er veel mensen buiten zijn. Het buiten leven zit in de Spaanse cultuur, van het bezoeken van een terrasje op de hoek tot een afspraak in het park.

Taal en cultuur

Wanneer je gaat werken in Spanje krijg je de kans om de Spaanse taal en cultuur te leren kennen. Als je de taal goed beheerst, kan je gemakkelijker integreren en deel uitmaken van de lokale gemeenschap. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen op te doen. Natuurlijk wordt er door de jongere generatie ook Engels gepraat.

Werken in Spanje

Werken in Spanje betekent je horizon verbreden. Om aan te werk te gaan in het land heb je een werkvisum nodig, dit is afhankelijk van je land van herkomst en de duur van je verblijf. Vooral in de grote steden als Madrid, Valencia en Barcelona zijn veel werkgelegenheden door de grote toeristische sector. Echter zijn er in de kleinere steden ook genoeg opties te vinden om aan het werk te gaan.

Terug naar Jobs