Muziek Downloaden

Let op. Vanaf 10 april 2014 is het niet meer toegestaan om uit (illegale) bronnen auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden. Hieronder vallen ook films, muziek en boeken.  Op deze website staan geen links naar de verschillende download programma's maar enkel informatie over de mogelijkheden die in het verleden werden geboden om dit soort bestanden te downloaden.
Wij raden u aan diensten als spotify en youtube premium te onderzoeken welke wel legaal zijn. Er zijn verschillende programma's waar u muziek (of films en boeken) mee kan downloaden. Wij hebben geprobeerd om een overzicht te krijgen van alle programma's waar u muziek mee kon downloaden. 

Limewire

Limewire is een van de betere programma's waar je muziek mee kan downloaden. Limewire bestaat al sinds de tijd waarin napster een van de grootheden was op het gebied van p2p download netwerken. Limewire is tevens een van de snelste p2p-clients en maakt gebruik van het Gnutella netwerk welke miljoenen users online heeft.

Bearshare

Bearshare is net als Limewire een peer-to-peer client welke ook gebruik maakt van het Gnutella netwerk. Bearshare heeft ook nog wat leuke opties in zijn programma ingebouwd waarmee je leuk kan comminuceren met andere users.

Ares

Met Ares kun je bijna alles downloaden wat digitaal verkrijgbaar is. Met dit peer to peer programma kun je audio, video, documenten, mp3 en nog veel meer bestanden downloaden.

Kazaa Lite

Kazaa Lite is de opvolger van de normale Kazaa. Met dit programma kan je muziek downloaden van andere gebruikers. Dit wordt geregeld via een zogenaamd P2P-netwerk. Hierbij sta je in contact met miljoenen andere gebruikers. Kazaa Lite is de spyware en virusvrije versie van zijn grote broer Kazaa.


Azureus

Azureus is een Java BitTorrent cliënt. Azureus stelt de gebruiker in staat om meerdere downloads in één enkele GUI te beheren. Het programma biedt de gebruiker ook gedetailleerde opties, informatie en configuratie. Tijdens het downloaden van een Torrent, kunt u onder andere de volgende informatie zien:

  • Welke (Muziek) bestanden u heeft gedownload
  • Welk percentage van elk bestand en of stukje nog samenvoeging vereist en de beschikbaarheid van datzelfde bestand
  • Van wie u downloadt, hun download- en uploadsnelheden, hun IP-adres, hun poort, hun cliënt en meer opties als u super-seed
  • Download- en uploadsnelheid, de resterende tijd, bestanden en tracker informatie.

Zoals de meeste BitTorrent programma's laat Azureus de gebruiker maximale upload- en downloadsnelheden instellen. Daarnaast kent het programma nog veel meer configuratieopties, zoals bijvoorbeeld het maximale aantal gelijktijdige verbindingen. De functionaliteit van Azureus kan via diverse plugins worden uitgebreid.

Utorrent

uTorrent is een uiterst lichte bitTorrent client die goed werk verricht. Het programma vergt niet veel systeemresources en werkt lekker snel. Het programma kan gebruik maken van verschillende skins en je kunt ook je eigen skin maken. Tevens kiest uTorrent automatisch de juiste taal. Je kunt je maximale downloadsnelheid en uploadsnelheid aanpassen zodat je ook bandbreedte beschikbaar hebt voor andere programma's. 

Terug naar Muziek