Redenen om over te stappen op ledverlichting in huis

Verlicht je je woning met halogeenlampen of traditionele gloeilampen? Dan verbruik je momenteel veel energie. Het is zeker het overwegen waard om over te stappen op ledverlichting in huis. Dat is om verschillende redenen een goede keuze. Waarom investeren in ledlampen slim is om te doen? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rijtje waarom dit een musthave is.

Je bespaart energie

De grootste reden om over te stappen op ledverlichting, is omdat je hierdoor veel energie bespaart. Ledlampen zijn zeer energiezuinig, zeker in vergelijking met andere lampen. Zo verbruikt een ledlamp 85% minder stroom dan een halogeenlamp. In vergelijking met een gloeilamp verbruikt een ledlamp maar liefst 90% minder stroom. Dat is een zeer groot verschil in energieverbruik, waardoor je met ledverlichting een grote stap maakt.

Je bespaart geld

Hoe minder energie je verbruikt in huis, hoe minder geld je dat kost. Ledverlichting heeft daarom ook als voordeel dat het geld bespaart. Op de lange termijn heeft deze vorm van verlichting dan ook een grote impact op je portemonnee. Als je vindt dat je nu een te hoge energierekening hebt en daar graag verandering in brengt, dan kom je met ledlampen al een heel eind.

Profiteren van een lange levensduur

Nog een goede reden om voor deze vorm van verlichting te kiezen, is omdat ledlampen een lange levensduur hebben. Je hoeft deze dus niet binnen no time weer te vervangen, maar hebt er voor een lange tijd plezier van. Een ledlamp gaat gemiddeld maar liefst 35.000 branduren mee. Dat is een groot verschil ten opzichte van halogeenlampen en gloeilampen, die veel sneller vervangen dienen te worden.

Het is duurzaam

Kies je voor ledverlichting thuis, dan maak je ook een duurzame keuze. Dat heeft te maken met het feit dat ze een lange levensduur hebben en weinig energie verbruiken. Daarbij komt nog dat ledlampen recyclebaar zijn. Het is een vorm van duurzame verlichting, waarmee je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu.

Verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren

Kies je voor ledverlichting, dan kies je zelf welke lichtkleur je graag in huis wilt hebben. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan zeer warm wit, warm wit, koel wit of daglicht wit. Op deze manier is het mogelijk om voor iets te kiezen dat je qua verlichting fijn vindt. Ben je op zoek naar een uitgebreid assortiment aan ledlampen? Lampdirect ledverlichting is dan het bekijken waard.

Worden niet warm

Ledlampen hebben ook als voordeel dat ze niet warm worden. Mocht je deze lampen moeten vervangen, dan hoef je je geen zorgen te maken om de hitte. Doordat ledlampen niet warm worden, zijn ze een stuk veiliger in gebruik dan traditionele lampen. Dat zorgt ervoor dat de lampen minder brandgevaarlijk zijn en je huis veiliger maken.

Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er meerdere redenen om over te stappen op ledverlichting. Het is een investering waar je voor een lange tijd plezier van hebt en waarmee je een grote impact maakt op je portemonnee en het milieu. Het is geschikte verlichting voor haast iedere ruimte in huis en zelfs buiten kun je het gebruiken. Hoe meer ruimtes er in en rondom je huis duurzaam verlicht zijn, hoe beter!

Terug naar Klussen