Spotify vs youtube premium

Muziek luisteren kan op veel verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor de traditionele media zoals LP's of CD's, maar ook voor de moderne kanalen zoals Spotify en Youtube. Hoewel deze kanalen de mogelijkheid bieden om gratis muziek te luisteren zitten hier vaak enkele haken en ogen aan. Gelukkig bieden zij ook de mogelijkheid om met veel voordelen maar tegen een bepaalde prijs uw favoriete muziek te beluisteren. Hier leest u de voor- en nadelen van de betaalde premium versie van Spotify en Youtube.


Spotify premium

Spotify Gratis
Als u een gratis Spotify account hebt kunt u gewoon naar al uw favoriete muziek luisteren. U zult echter wel moeten accepteren dat u dan regelmatig reclame voorbij hoort komen. Ook kunt u maar maximaal 1000 uur per maand aan muziek luisteren en is uw muziek van mindere kwaliteit dan bij een premium account. Met spotify radio kunt u heel makkelijk naar super veel radio zenders luisteren
Spotify Premium
Wanneer u een Spotify premium account koopt, kost dit 5 tot 10 euro per maand. Dit heeft veel voordelen. U hoeft geen irritante reclames meer aan te horen en ook de muziek is van veel betere kwaliteit. Daarbij biedt Spotify ook bepaalde muzieklijsten of “mixtapes”. Deze kunnen afgestemd worden op uw voorkeuren en kunnen zelfs gedownload worden.


Wat kost Spotify premium?

Niet veel. U kunt al een abonnement op Spotify krijgen vanaf 5,- euro per maand. Dat is erg weinig voor zo een uitstekende service. Voor een album betaalt u al snel 2 tientjes terwijl u nu dus de mogelijkheid hebt om ALLE muziek te luisteren voor maar 5 euro per maand. 

Youtube premium

Youtube is een website waarbij gratis (muziek)video's kunnen worden gedeeld en bekeken. Hierbij horen echter wel de regelmatige reclames. Youtube premium is een mooi alternatief voor Spotify premium want ook via deze dienst luistert u eenvoudig naar uw favoriete muziek. Het premium account biedt de mogelijkheid om zonder reclame onbeperkt muziek te luisteren en filmpjes te kijken voor 12 euro per maand. Met een studentenaccount betaalt u (net als bij Spotify premium) ongeveer de helft. Ook kunt u bij deze dienst kiezen voor Youtube Music waarbij u enkel toegang krijgt tot de muziek.


Conclusie

Na beide diensten te hebben vergeleken kunnen we de conclusie trekken dat Spotify premium net iets meer te bieden heeft dan Youtube Premium. Hoewel het muziekaanbod van beide diensten vergelijkbaar is, blijkt het aanbod van Spotify iets ruimer. Het ontdekken van nieuwe muziek is met deze dienst eenvoudiger en ook bepaalde afspeellijsten (op basis van uw voorkeuren) die gedownload kunnen worden, worden aangeboden door deze dienst. De sociale features en podcasts die worden geboden maken het plaatje compleet. Bent u echter groot fan van muziekvideo's? Dan zal Youtube premium de betere keus blijken.

Terug naar Muziek